ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Δημήτρης Πιπιλιάρης: «Η δίψα για μπάσκετ ξεπερνά τον τραυματισμό μου»

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Πιπιλιάρης
Ο Πολύγυρος θριάμβευσε στο ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με την Ελευθερούπολη και ο Δημήτρης Πιπιλιάρης μίλησε στο Basketa.gr για τη σπουδαία νίκη που κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι της ανόδου, το κομβικό ματς με το Μακεδονικό και το τι τον κάνει να επιμένει να παίζει… παρότι τραυματίας.

Μία «συντριβή» από τη ΜΕΝΤ και μία «γκέλα» με τον Μαντουλίδη στην «αυγή» του 2018, έφεραν τον Πολύγυρο αρκετά πίσω από Ελευθερούπολη και Μακεδονικό, στην κούρσα της ανόδου, όπου εδώ και καιρό τρέχουν τρία «άλογα». 
Κανείς δε θα περίμενε μία ομάδα με τις προσωπικότητες που έχει στα χέρια του ο Στέλιος Χαλκιάς, να τα παρατήσει, κι αυτό επιβεβαιώνεται. Μετά το «στραπάτσο» από τον Μαντουλίδη, μετρά τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, με κορυφαίο όλων αυτό με την Ελευθερούπολη, αναγκάζοντάς τη στην πρώτη της ήττα ύστερα από 13 συνεχόμενες νίκες της, ήτοι ένα γύρο αήττητο, και μπαίνοντας πάλι «γερά» στο κόλπο της ανόδου, έχοντας μία δύσκολη αποστολή στην Νεάπολη με αντίπαλο τον Μακεδονικό, όπου με «διπλό» παίρνει το πάνω χέρι.
Η προσπάθεια ανάκαμψης, δε θα μπορούσε να μη γίνει χωρίς και τη συνδρομή του… αειθαλούς Δημήτρη Πιπιλιάρη. Ο 39χρονος φόργουορντ, που αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και τέταρτο του ομίλου, με 315 πόντους συνολικά και 16.6 κατά μέσο όρο ανά αγώνα, μίλησε στο Basketa.gr για τη μεγάλη επικράτηση της ομάδας του και την προσπάθεια αναπλήρωσης του χαμένου εδάφους, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένα ως «αγώνα δίχως αύριο», αυτόν με τον Μακεδονικό. Παράλληλα, αποκαλύπτει πως μία ολόκληρη σεζόν παίζει… τραυματίας, με πρόβλημα στο γόνατο, κι εξηγεί το τι τον κρατά στο παρκέ, για να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να σκοράρει.
Δημήτρη, πώς καταφέρατε απέναντι σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι να φτάσετε σε μία τόσο καλή εμφάνιση, σημειώνοντας μάλιστα 89 πόντους;
Δεν νομίζω, ότι κάναμε κάτι διαφορετικό, σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές. Αυτό που ίσως έκρινε το ματς, είναι ότι εμείς δείξαμε πως το θέλαμε περισσότερο. Αυτό φάνηκε στο παρκέ, γιατί παίξαμε καλύτερα και πολύ πιο δυνατά από τον αντίπαλό μας. Ήμασταν εξαιρετικοί και φτάσαμε να προηγούμαστε μέχρι και με 19 πόντους, απλά στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο και μειώθηκε η διαφορά.
Λειτουργούσε μέσα σας ως επιπλέον, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το παιχνίδι αυτό ήταν ένα «πρέπει» για την άνοδο η αήττητη πορεία της Ελευθερούπολης για πολύ καιρό;
Ο προπονητής μας, είπε ότι η Ελευθερούπολη είχε συμπληρώσει μόλις ένα γύρο χωρίς ήττα, οπότε ναι υπήρχε κίνητρο από αυτή την άποψη, μαζί με το γεγονός, ότι δε θέλαμε και δεύτερη ήττα από αυτούς, έχοντας χάσει στον πρώτο γύρο. Δεν κάναμε, όμως, κάτι διαφορετικό στην προετοιμασία μας. Αντιμετωπίσαμε το ματς σαν όλα τα υπόλοιπα, αν και τον τελευταίο καιρό είναι αλήθεια, ότι είναι καλύτερη η απόδοσή μας και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Τώρα, έχουμε άλλο ένα ματς στην έδρα μας, κόντρα στο Μακεδονικό, που επίσης είναι δίχως αύριο. Για την ακρίβεια, όλα είναι δίχως αύριο, γιατί ακόμη είμαστε πίσω σε σχέση με τις θέσεις που δίνουν άνοδο.
Η ομάδα, «κυνηγώντας» όπως ακριβώς είπες από την τρίτη θέση, είχε χάσει νωρίτερα σημαντικό έδαφος. Τι έφταιξε τότε και ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα;
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να ευθύνεται. Μετά τα Χριστούγεννα, είναι ίσως αλήθεια πως δεν προπονηθήκαμε καλά και αυτό οφειλόταν στους τραυματισμούς μας. Σιγά-σιγά, όμως, βρίσκουμε πάλι τα πατήματά μας, αλλά το σίγουρο είναι πως πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς πια. Ακόμη κι αν κερδίσουμε τον Μακεδονικό, αν σκεφτούμε πως μετά έχει πιο εύκολο πρόγραμμα από εμάς, με ενδεχόμενη ήττα στη συνέχεια, θα πάει «στράφι» η νίκη. Ας έχουμε υπόψη μας, βέβαια, ότι στην ισοβαθμία υπερτερούμε της Ελευθερούπολης.
Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε, θεωρείς πως εκείνες οι ήττες θα αποτελούν την αιτία;
Νομίζω, ότι αυτό αφορά κυρίως τις εμφανίσεις μας, που σε εκείνες τις ήττες δεν ήταν καλές. Μπορούσαμε, βέβαια, να είχαμε κερδίσει νωρίτερα να είχαμε κερδίσει μέσα στην χρονιά, σε αγώνες όπως με την Ελευθερούπολη και τον Αίαντα Ευόσμου, όπου ήμασταν καλύτεροι. Εκείνες οι ήττες θα μπορούσαν να κοστίσουν, κυρίως λόγω της ανταγωνιστικής εμφάνισης που είχαμε πραγματοποιήσει.
Βρίσκεσαι στα 39 σου χρόνια και συνεχίζεις να είσαι στις βασικές φιγούρες της ομάδας σου, ενώ είσαι αυτή τη στιγμή 4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Τι είναι αυτό που σε κρατά σε τέτοιο επίπεδο;
Έχω πολλή ακόμη όρεξη για μπάσκετ και πάντα στην προπόνηση προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σου πω, μόνο το ότι… δεν έχω χορτάσει ακόμη και έχω δίψα για τίτλους και διακρίσεις. Με ευχαριστεί πολύ αυτό που κάνω.
Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν καλό σκόρερ για εσένα;
Κάποιοι έχουν ταλέντο και δουλεύουν, αυτό τους ξεχωρίζει. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κι εγώ αυτό κάνω. Δε βλέπω τον εαυτό μου σαν σκόρερ ή ηγέτη και συνεχίζω να δουλεύω έντονα. Αυτό είπα και στους συμπαίκτες μου, ότι δε θέλω δηλαδή να αντιμετωπίζομαι με διαφορετικό τρόπο από έναν… πιτσιρικά της ομάδας. Όλοι στη δική μας ομάδα, άλλωστε, είναι μία «αλυσίδα» μεταξύ τους, με καθένα να έχει το δικό του ρόλο.
Σκοπεύεις να μείνεις μέχρι το τέλος στον Πολύγυρο, αν σκεφτούμε ότι είσαι πέντε χρόνια εκεί;
Πιστεύω, ότι εδώ θα τελειώσω, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι έρχεται στη ζωή σου. Νομίζω, ότι υπάρχει ένας ξεχωριστός δεσμός με την ομάδα, αφού όλο τον χρόνο φέτος παίζω… τραυματίας, με πρόβλημα στο γόνατο.
Και τι σε κρατάει στο παρκέ, αντί να προτιμήσεις την αποθεραπεία και τη μετέπειτα επάνοδο;
Θέλω να παίζω μπάσκετ και αυτό ξεπερνά το πρόβλημά μου. Βλέπω τους άλλους να τρέχουν στο γήπεδο και μου δίνουν κίνητρο να τρέχω μαζί τους. Απολαμβάνω αυτό που κάνω και γι’ αυτό δε σταματάω.
Τι σε είχε πείσει να πας στον Πολύγυρο, μετά από πολλά χρόνια στο Στρατώνι;
Όταν πήγα στον Πολύγυρο, είχα πολλούς γνωστούς που βρίσκονταν ήδη στην ομάδα. Ο Νούκαρης, ο Τσιούντος, ο Μαρκίδης, ο Πεγιάς που ήταν κόουτς στην ομάδα, ήταν άνθρωποι που γνώριζα από την κοινή μας θητεία στο Στρατώνι, οπότε ουσιαστικά μία… ολόκληρη παρέα από το Στρατώνι, μετακόμισε στον Πολύγυρο. Είχαμε πολλές επιτυχίες, γιατί η ομάδα δουλεύει σαν παρέα. Θα μας δεις όλους μαζί να… βγαίνουμε για καφέ, για παράδειγμα, κάτι που δείχνει και το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Αυτό μας κάνει να είμαστε πάντοτε σε καλή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου