ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

"Όταν το 1953, η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας"

LONDON AGREEMENT ON GERMAN EXTERNAL DEBTS
Το χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία. Πριν από 62 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον γάμο του Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια επισημοποίησε τον δεσμό του με την εκλεκτή της καρδιάς του, Βάσω Βεργίδου, στο μυστήριο του γάμου που τελέσθηκε στο μοναστήρι της Αγιας Αναστασίας της Μεγαλομάρτυρας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.
Το μυστήριο τέλεσε ο γνωστός για τα ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του πάτερ Χρήστος.

Πρέπει να ξέρω τι θα συμβεί στο “όχι”

Βασίλης Σαμπράκος

Βασίλης Σαμπράκος




Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην προετοιμάζει τον Έλληνα για το “όχι”, και για τον τρόμο της ζωής σε μια Ελλάδα που από Δευτέρα θα είναι χωρισμένη στους “ναιδες” και τους “όχιδες”.
Το ξεκαθαρίζω: ξέχνα σε αυτό το κείμενο την δημοσιογραφική μου ταυτότητα, τη δημοσιογραφία μου. Αυτό το κείμενο είναι ένα σημείωμα με τις σκέψεις που κάνω στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών πάνω σε αυτό που συμβαίνει, στη στιγμή που συμβαίνει στην Ελλάδα. Όχι για να πάρω πολιτική ή κομματική θέση. Ακριβώς για το αντίθετο: επειδή αγωνιώ, στεναχωριέμαι, πονάω και ανησυχώ για την Ελλάδα της ερχόμενης Δευτέρας. Για την κοινωνία που απαρτίζουμε όλοι εμείς. Για την Ελλάδα στην οποία θα ζούμε από Δευτέρα όλοι εμείς.

ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ... ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΑΓΩΝΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ ΠΡΟΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ

Επιστολή - βόμβα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρυσόγονος ενημερώνει πως είχε ήδη προειδοποιήσει με επιστολή του στις 19 Μαρτίου του 2015 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τις ολέθριες συνέπειες», τονίζοντας πως «έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε».