ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

"Εκπληκτική παράσταση του ανθρώπου χωρίς...κόκαλα! (video)"


Εξαιρετική ευλυγισία, δείτε το βίντεο που ακολουθεί... 






"Το πιο ολοκληρωμένο βίντεο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που ο κόσμος έχει ποτέ δει "


Πρόκειται για μια μαγευτική περιήγηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
 Αν είχατε ποτέ οποιαδήποτε απορία σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στο ΔΔΣ εδώ είναι η ευκαιρία σας να πάρετε κάποιες απαντήσεις. Μάθετε περισσότερα για τις συνθήκες ύπνου, διαστημικούς περιπάτους, μπάνιο, φαγητό...και πολλά άλλα!

Η διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Sunita Williams της NASA κατέγραψε ένα βίντεο του τροχιακού εργαστηρίου και είναι σαφώς το πιο ολοκληρωμένο βίντεο του διαστημικού σταθμού που ο κόσμος έχει ποτέ δει.

Η περιήγηση περιλαμβάνει σκηνές από κάθε μονάδα του σταθμού και τις ερευνητικές εγκαταστάσεις του.

"10 λόγοι που είμαστε σίγουροι ότι η Γη είναι στρογγυλή (video) "


Κοιτάχτε. Για κάποιο λόγο (*) άγνωστο σε εμάς, πολύς κόσμος υπέφερε όταν ισχυριζόταν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Για κάποιο «θρησκευτικό» λόγο (**), που δεν έχουμε υπόψιν μας, βόλευε η γη να είναι επίπεδη.
Επίσης, για έναν επίσης άγνωστο λόγο (***) σε εμάς, για κάποια περίοδο οι επιστήμονες του κόσμου ήδη από την αρχαία Ελλάδα γνώριζαν ότι η Γη είναι στρογγυλή, όπως και γνώριζαν και την θέση της μέσα στο Ηλιακό μας Σύστημα, αλλά για κάποιο λόγο επίσης άγνωστο (****), φαίνεται να το ξέχασαν στην διαδρομή. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, μερικοί από τους ανθρώπους που το γνώριζαν στην Ευρώπη, κάηκαν ή βασανίστηκαν μήπως και αλλάξουν μυαλό. Τέλος πάντων.......

Πότε καθιερώθηκε η προ και μετά Χριστόν χρονολόγηση?


Μα, φυσικά, το 759 Και αυτό γιατί μέχρι το 527μ.Χ. η χρονολογική αρίθμηση (στη Ρωμαική Αυτοκρατορία) δεν άρχιζε από τη γέννηση του Χριστού, αλλά. από την ίδρυση της Ρώμης (753 a.u. c. anno urbis conditae , μτφ: από την ίδρυση της Ρώμης). Το 527 μ. Χ. ένας μοναχός από τη Σκυθία, που ζούσε στη Ρώμη, ο Διονύσιος ο Μικρός (Dionysius Exiguus), υπολογίζει για πρώτη φορά το χρόνο της γέννησης του Χριστού και προσδιορίζει το 753 a.u.c



"Μύθοι και αλήθειες για τη θέρμανση στο σπίτι μας "


Πολλά έχουμε ακούσει για τις νέες τεχνολογίες στη θέρμανση και τι πρέπει να κάνουμε για να απαλαγούμε από το πετρέλαιο. Ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να σκεφτεί τι είναι εκείνο που συμφέρει καλύτερα για να έχουμε ικανοποιητικά επίπεδα άνεσης και κυρίως να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον. Οι απαντήσεις που δίνονται έχουν επεξεργαστεί από τους επιστήμονες στον τομέα θερμότητας της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

"Έγινε ο εξ αναβολής αγώνας Μπάσκετ Γαλάτιστας-Πολυγύρου"(Βαθμολογία)




Γαλάτιστα-Πολύγυρος
53-72

"Τα τέσσερα ζευγάρια του κυπέλλου Χαλκιδικής"


Προημιτελική φάση με τα εξής ζευγάρια....

Όλα τα ευτράπελα του... περσινού χρόνου (video)

 

Το 2012 μας αποχαιρέτισε με τούμπες και γκάφες